Wat is oefentherapie

Wat is oefentherapie?

Wat is oefentherapie? Dit begint met dagelijkse simpele dingen. Lopen, gaan zitten, bukken, tillen. We bewegen de hele dag en meestal onbewust. Iedereen heeft zo zijn/haar eigen houding en manieren van bewegen, maar sommige gewoontes zijn niet goed voor het lichaam. Dan kunnen klachten ontstaan aan bijvoorbeeld de rug, nek of schouder. Ook door bepaalde afwijkingen of ziekten, denk bijvoorbeeld aan reuma of astma, kunnen mensen problemen krijgen met hun bewegingsapparaat. Het doel van oefentherapie is de klachten te laten verdwijnen, verminderen en/of te voorkomen, uitgaande van uw eigen bewegingsmogelijkheden. Ook wordt hierbij rekening gehouden met uw dagelijkse activiteiten.

Wat is oefentherapie? Oefentherapie wordt gedaan door een oefentherapeut. De oefentherapeut is specialist in het aanleren van gezond beweeggedrag en heeft de opleiding oefentherapie Cesar of Mensendieck afgerond en is een bevoegd therapeut. De oefentherapeut kijkt
samen met u naar uw lichaamshouding en manier van bewegen in uw dagelijkse activiteiten. Wat gebeurt er als u zit, loopt of andere bewegingen maakt? Welke spieren en gewrichten krijgen het daarbij zwaar te verduren? Daarbij wordt niet alleen naar de klacht gekeken, maar naar het hele lichaam.
De oefentherapeut zal samen met u een plan maken om van uw klachten af te komen en nieuwe klachten te voorkomen. Beter worden in bewegen! Daar is maar een kleine stap voor nodig. Blijf daarom niet met uw klachten zitten, maar spreek af met de oefentherapeut.

Maak vandaag nog een afspraak

Maak vandaag nog een einde aan uw klachten en maak direct een afspraak met Oefentherapie Vries.  Maak vandaag nog een afspraak

  Maak vandaag nog een einde aan uw klachten en maak direct een afspraak met Oefentherapie Vries.

  Oefentherapie Vries

  Oefentherapie Vries is de specialist in het aanleren van gezond houding- en bewegingsgedrag. Bij Oefentherapie Vries ontvang je persoonlijke aandacht en kundige begeleiding. Wij zijn aangesloten bij de Vereniging Voor Oefentherapeuten Cesar/ Mensendieck (VVOCM) en het Kwaliteitsregister Paramedici (KP)


  Oefentherapie Vries
  Molenstraat 33
  9481 BB Vries
  Route Google Maps
  06 50 23 1303
  info@oefentherapievries.nl
  KVK 01171876